Klímaszerviz

Autóklíma tisztítási és töltési AKCIÓ

 

Utastér fertőtlenítés és szagmenetesítés: 6.000. Ft-tól

 


 

Hibajelenség

 

A klímaberendezés optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok (pl. legionella) is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezeknek a részecskéknek a belégzése nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

 

 


Autóklíma tisztítás

 

Autóklíma tisztítás során a jármű utasterébe helyezzük a nagyteljesítményű Ultrahang párologtató generátort. A gép egy átlagos személyautót képes 15-20 perc alatt egy speciális vegyszer segítségével fertőtleníteni, visszamaradó káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.
A 15 perces kezelés megfelelő, ha csak a klímatisztítás a cél. Ha az utastérben kellemetlen szag is van, szükséges lehet a 30 perces kezelés. Igény szerint illatosított változat is kérhető.

 

 

Pollenszürő állapotának ellenőrzése, cseréje.

Hatásfok beállítás: 8.880.- Ft

 

Manuálisan ellenőrizzük a hűtés hatásfokát egy digitális hőmérővel.

 

 


A hűtőközeg hiánya miatt bekövetkezett hatásfok csökkenést, rátöltéssel egészítjük ki az erre a célra telepített műszerrel. A gyári érték elérése után válik ismertté a rendellenes működés oka, amely lehet a hűtőközeg hiánya, a kompresszor meghibásodása ill. kondenzátor eltömődése, ami túlmelegedést idézhet elő. A túlmelegedés a klímakompresszor belsejében drasztikus elváltozásokat tud okozni, és ennek a folyamatnak a végén apró fém részecskék válnak le, amelyek a cirkuláció miatt szétterjednek az egész klíma rendszerben. Ilyen esetben a klímakompresszor már olyannyira sérül, hogy cserére szorul ( szárítószűrő csere szükséges )  Az autóklíma rendszerben lévő olajról: A klíma szivattyú működésében az olaj ugyanolyan fontos mint a motornak a motorolaj! A minőség és a viszkozitás csak úgy mint a motoroknál gyártónként cask mennyiségben lehet eltérő, egy azonban biztos: nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a hűtőgép olajra. Az eltérő minőség és/vagy viszkozitás a nem megfelelő kenés miatt, akár súlyosan is károsíthatja klíma berendezését! A leggyakoribb ok a klímarendszer hibájában az alacsony mennyiségű hűtőgázzal való üzemeltetés. Ellenőriztesse évente legalább 1x a hűtőgáz mennyiségét!
Speciálisan autóklíma tisztításra tervezett gépünk csatlakoztatásával a folyamatban a hütőközeggel résztvevő olajmennyiséget lecseréljük.

 Klíma töltés: 12.000.- Ft

 

Az autóklíma felépítése

Az autóklíma kompresszor, 1, a hajtását ékszíjjal az elektromágneses tengelykapcsolón keresztül kapja, összesűríti a hűtőközeget, s ezáltal a külső hőmérséklet fölé növeli annak hőmérsékletét. A hűtőközeg a kondenzátorban 2, folyadékká kondenzálódik, ("lecsapódik") és a hőmennyiség az elektromos ventilátor 2a, légáramával a külső térbe távozik. A hűtőközeg ezután áthalad a szárítószűrőn 3, ami kiszűri abból az esetleges szilárd szennyeződéseket és nedvességet. A következő lépésben az expanziós szelep 4, csökkenti a hűtőközeg nyomását, annak hőmérséklete az utastér hőmérséklete alá csökken.

 
Üres állapotban nyomáspróba + átmosás hűtőközeggel + feltöltés
Ezt a rendszert bármely alkatrész kiszerelésével megbontjuk (zárt rendszer) javítás vagy csere alkalmával a következő műveleteket működésbe helyezés előtt el kell végetni:.
- Nitrogénnel feltöltjük a rendszert, nyomáson tartjuk 15-30 percig ( nyomáspróba )
- vakuumozzuk a rendszert ( tömítettség vizsgálat), a rendszertisztítás min. 30 percig tart
- R 134a hűtőközeggel, gyári olajmennyiséggel fetöltjük

 

Ajánlott az évente egyszeri átnézés a gazdaságos üzemeltetés valamint környezetvédelmi okok miatt.

 

A szükséges műveletek elvégzése után kellemes utazást kíván munkaközösségünk egy kellemesen hűtött autóban.

Webáruház készítés