Autószerviz

Csereautó

Igény esetén, a javítás teljes idejére cserejárművet biztosítunk egyszeri, 2.500 Ft / nap akciós ártól!

 

Hibafeltárás, diagnosztika

Célirányos hibafeltárás, alkatrészek egyedi tesztelése és a rendszer átfogó diagnosztikája.

Számítógépes diagnosztika

A modern technikával szerelt gépjárművek hibajelzéseit is könnyen kiolvassuk és orvosoljuk.

Részecskeszűrő problémák megoldása

Ha problémája van a DPF szűrővel (részecskeszűrő) vagy már esetleg el sem indul az autója, akkor is keressen minket bizalommal - segítünk!

Műszaki vizsgára felkészítés

Ahhoz, hogy egy gépjármű a forgalomban részt vehessen, érvényes műszaki vizsgával kell rendelkeznie - mi ennek megszerzésében is segítünk. Az autón egy több pontos vizsgálati lap alapján végig megyünk a fontos elemeket nem kímélve megállapítjuk, hogy a gépjármű műszaki vizsgára és a közúti forgalomban való közlekedésre alkalmas-e.

Amennyiben a gépjárművének vizsgálata során hibát hiányosságot találunk, árajánlat készítésével együtt átadjuk az általunk talált hibák listáját, aminek javítása vagy az alkatrészek cserélése után a gépjármű biztonságos és alkalmas lesz a közúti forgalomban való részvételre és a műszaki vizsgára.

Teljes körű szerviz

Vállaljuk gépjárművének teljes körű karbantartását, javítását 3,5 t-ig!

 Átrozsdásodás vizsgálat

A korrodáció elkerülése érdekében szükséges a következő tartozékok esetében:

  • alváz
  • kipufogórendszer
  • karosszéria

Szűrőberendezések vizsgálata: 

  • olajszűrő
  • levegőszűrő
  • pollenszűrő
  • motorolaj és szűrő csere és gyertyák cseréje
  • üzemanyag szűrő csere / ellenőrzés
Különösen fontos a szűrőberendezések rendszeres karbantartása

Ahhoz, hogy megértsük az ellenőrzés fontosságát, képzeljünk el magunk elé egy porszívót. A levegőszűrő és a pollenszűrő pontosan úgy viselkedik, mint a porszívó porzsákja és hepa szűrője. Ezek tisztításának hiánya erős teljesítmény csökkenést eredményez. Ezen felül a motor túlhevülését is okozza ezzel súlyos károkat okozva. Gépjárművünk alap szűrőit is ugyanígy karban kell tartanunk, ha biztonságosan részt akarunk venni a közúti közlekedésben. Légszűrő felelős a motor dinamikus működéséhez és megfelelő teljesítmény megtartásáért. A pollenszűrő nem csak egészségügyi kockázatként fontos, hiszen megszűri az utastérbe befújt levegőt. Emellett az elhasználódott pollenszűrő nem megfelelő légáramlás miatt a szélvédők belső felületén párásodást okozhat amellyel a kilátást korlátozza. Ezzel komoly biztonsági kockázatot teremtve ön és a közúton közlekedő társai számára. Hiszen az ön mögött autózó az ön szélvédőjén nem lát át és ezzel az ön előtt autózó forgalmat sem látja.

 

Fékek vizsgálata

A fékrendszer a gépkocsik legfontosabb biztonsági
berendezése. A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele. Ezért különösen ügyelni kell a fékrendszerben működő alkatrészek állapotára és minőségére. Fontosabb alkatrészei: féktárcsa + fékbetét, féknyereg, fékcsövek ( fém + gumi ), főfékhenger, gumi porvédők, csúszkák
fékerő szabályzó, fékszervó (rásegítő) és persze a fékpedál. A gépkocsik tárcsafékkel vagy dobfékkel vannak ellátva. Minden autótípusnál meghatározzák a gyártók a minimális féktárcsa vastagságot, fékdob átmérőt. Egy első féktárcsa optimális élettartama általában 40-60.000 kilométer, a fékbetété 20-30.000 kilométer. A hátsó féktárcsa élet-tartama típustól függően 50-80.000 kilométer, a fékbetété 30-60.000 kilométer. Egy átlagos féktárcsa kopása max. 2 mm az újhoz képest, de egyes típusoknál 3 mm is lehet. A fékbetétnek a fékezés során igen nagy teljesítményt kell kifejteniük, mivel lágyabb anyagból készülnek, mint a féktárcsák. Ennek következtében gyorsabban is kopnak, csereperiódusuk rövidebb. Ha a fékbetétek vastagsága a minimális 2-3 mm alá csökken, akkor az optimális fékhatás már nem biztosított. Ezért rendkívül fontos a megfelelő minőség és a precíz, szakszerű szerelés. A fékezéskor
keletkezett hőt súrlódás okozza, és a súrlódás pedig a fékbetétek kopásához vezet. Amikor egy szerelő megbontja a fékrendszert, meg tudja állapítani, hogy a fékbetétek és féktárcsák az előírt vastagságnál vékonyabbak-e, azaz szükséges-e cseréjük. Sajnos erre a hibára használat közben már csak a legrosszabb esetben derülhet fény, így a gyakori ellenőrzés elengedhetetlen!

 Olaj és víz szivárgások vizsgálata

Legyen szó a gépjárművel kapcsolatos bármilyen folyadék szivárgásról, annak minden esetben a rossz tömítettség lesz az oka. Ezt előidézheti az adott alkatrészen lévő kopás, repedés, vagy a tömítő gyűrűk elöregedése.

 

Futómű vizsgálata

A futómű meghibásodásánál legtöbben csak a lengéscsillapítókra gondolnak, pedig annak − nehezen észrevehető − hibájakor a teljes rendszer ellenőrizendő. Az ellenőrzés, ami a műszaki vizsgákon is megvan, legalább évente gumiabroncs cserélésekor ajánlott, hiszen ez nem csupán biztonsági, hanem költséghatékonysági kérdés is.
Egy dologban biztosak lehetünk, amennyiben a futómű-vizsgálat hibát, nem megfelelő állapotú lengéscsillapítót jelez: további, megbontással is járó ellenőrzés szükséges. Valószínű, hogy a lengéscsillapító nincs rendben, de a futómű egésze átvizsgálandó, az ugyanis egy szervesen összetartozó rendszer. Ennek szakszerű karbantartásához is elengedhetetlen egy szervizes szakértelme! A nem megfelelően kopott gumiabroncsok árulkodó jelek. Ezeket ön is észreveheti, amennyiben már gyanúsan viselkedik a gépjárműve jelentkezzen nálunk és kérje kollegáink segítséget.

 

 

 Gumiabroncsok átvizsgálása

A gumiabroncsok kophatnak, szálasodhatnak, repedezhetnek. Gyakran előfordul, hogy olyan sérülés keletkezett rajtuk, amit a tulajdonos magától észre sem venne. Ugyanilyen lényeges a felnik fokozott ellenőrzése, hiszen azok is sérülhetnek az idő folyamán. Az ilyen jellegű sérülések nagyon balesetveszélyesek és kedvezőtlenül befolyásolják a gépjármű menettulajdonságait!

 Látni és láttatni

Ez egy kisebb te átfogó vizsgálat. Világító és villamos berendezések ellenőrzése és karbantartása (ide tartozik a fényszórók, indexek, féklámpák) ablaktörlő lapátok, kürt, vonóhorog ajzat átvizsgálása. Ilyenkor az állapotuk (esetleges kavicsfelverődésekből fakadó hibák miatt) és hatásfokuk analízise szükséges. Ha ezek bármelyik része hibás, állítanunk kell a berendezésen, vagy cserélnünk kell azt.  

 

(Előzetes időpont egyeztetés és megbeszélés után akár hozott anyagból is dolgozunk, a futóműbeállítást is elvégezzük.)

 

 

Webáruház készítés